Direct contact? Bel: 036 - 536 74 44

Home > Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Invisalign

Veelgestelde vragen over InvisalignWij kunnen ons voorstellen dat er verschillende vragen in je opkomen over een Invisalign behandeling. Daarom helpen we je graag aan de juiste informatie via onze veelgestelde vragen pagina. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Werkt Invisalign echt?

Jazeker! Invisalign is zeer succesvol in het behandelen van milde tot complexe gebitssituaties. Dit is wereldwijd gebleken in de praktijk en uiteraard tijdens klinisch onderzoek.

Hoe lang duurt het?

Dit verschilt per persoon. Afhankelijk van hoe complex de behandeling is kan de behandelduur variëren tussen de 3 en 18 maanden.

Hoeveel kost het?

De prijs is per persoon verschillend. Om hierover een goede uitspraak te kunnen doen zou de gebitssituatie eerst beoordeeld moeten worden en de wens die je hebt. Doorgaans zijn de kosten voor volwassenen te vergelijken met die van een traditionele beugel en liggen die tussen de €2500 en €4500. Wanneer er een kleine correctie nodig is kan de prijs beginnen vanaf de €1500. 

Vanaf welke leeftijd kan het?

Er kan vanaf 6 jaar worden gestart, wanneer de groei van de kaken beïnvloedt moet worden. Indien alleen de stand van het gebit beïnvloedt moet worden kan er worden gestart vanaf het moment dat het gebit is uitgewisseld. Bij volwassenen kan er uiteraard meteen worden gestart

Hoe lang moet de beugel per dag worden gedragen?

De beugel moet 22 uur per dag worden gedragen.

Kan ik eten met de beugel in?

Het is onverstandig om met de beugel in te kauwen op eten. Dit komt de kwaliteit van de beugel niet ten goede. Maar, ook omdat kleurstoffen in de voeding de beugel permanent kunnen laten verkleuren

Kan ik drinken met de beugel in?

Het drinken van water met de beugel in is geen probleem. De hitte van hete koffie en thee zal de eigenschappen van de beugel ten negatieve beïnvloeden en wordt ten sterkste afgeraden. De kleurstoffen van koffie, thee, rode wijn etc. zullen de beugel permanent doen verkleuren en wordt daarom, terwijl de beugel in is, afgeraden om te gebruiken.

Wat doe ik bij verlies of kapot gaan van mijn beugel?

Draag je vorige of volgende beugel en stel ons op de hoogte van wat er is gebeurd. Wij kunnen dan inschatten wat het beste is om vanaf dat moment te doen.

Hoe vaak kom ik voor controle?

Dat is per behandelplan verschillend en wordt per persoon individueel besproken.

Doet de behandeling pijn?

Het doet geen pijn, maar je zult bij het indoen van een nieuwe beugel wel even wat druk voelen op het gebit.

Vergoed de verzekering het?

De Invisalign behandeling wordt tegenwoordig door veel tandheelkundige zorgverzekeringen (gedeeltelijk) vergoed. Per tandheelkundige verzekering kunnen de voordelen sterk uiteenlopen. Daarom adviseren we om dit altijd even na te vragen bij je tandheelkundige zorgverzekeraar.

Is betaling in termijnen mogelijk?

Het is mogelijk om d.m.v. het Infomedics betalingsplan in termijnen de Invisalign behandeling te betalen.